Levantica

Producator de Levantica, Cultura Levantica - tel: 0721141527

Tehnologia lavandei si lavandinului

Tehnologia lavandei si lavandinului

Lavanda (levantica) si lavandinul sunt unele dintre cele mai valoroase specii aromatice. De origine mediteraneeana, cele doua specii perene (semiarbusti) se cultiva pentru inflorescentele lor cu miros placut, characteristic, cu note de prospetime.

Uleiul volatile obtinut prin distilarea inflorescentelor proaspete reprezinta produsul principal al acestor specii si are largi utilizari in industria parfumurilor, produselor cosmetic, produselor farmaceutice, aromoterapiei etc.Lavanda

Inflorescentele uscate, datorita uleiului volatile si componentilor acestuia, intra in formulele unor ceaiuri cu actiune sedative asupra sistemului nervos central, antiseptic, coleretica, colagoga, cicatrizanta, diuretica, carminative etc. Ca urmare se folosesc in tratarea migrenelor, cefaleelor, afectiunilor cardiac cu substrat nervos, in tulburari digestive etc.

Principul active al inflorescentelor este uleiul volatile, al carui continut variaza intre 0,5 si 1,5 ml%. Componentii sai majori sunt linaloolul (40-60%) si esterul acestuia-acetatul de linalil (30-40%).

 1. 1.     Soiul cultivat

In tara nostra soiul cultivat prezinta o tufa semiglobuloasa cu tulpina puternic ramificata, inalta de 50-70cm, o inflorescenta spiciforma cu flori dispuse in 5 verticile suprapuse, cu un numar de 70-75 flori. Continutul in ulei volatile din inflorescentele proaspete este de 1,65 ml%, cu 44% linalool si 18,4% acetat de linalil. Capacitatea de productie este de 122 q/ha inflorescente proaspete, iar productia de ulei volatile de 159 l/ha.

Lavandinul este mai viguros si mai productive decat lavanda, contine mai mult ulei volatile, dar continutul in acetat de linalil este mult mai scazut.

 1. 2.     Amplasarea culturii

2.1.         Cerintele biologice si amplasarea teritoriala

Lavanda are cerinte deosebite fata de lumina si caldura. Plantele tinere rezista la ingheturi tarzii de -8 si -10 grade Celsius, iar cele mature la -15 grade C in iernile lipsite de zapada si pana la -30 grade C sub strat de zapada permanent.

Lavandinul este mai sensibil fata de temperaturile scazute, mai ales cand acestea sunt insotite de vanturi si in absenta stratului de zapada protector. In asemenea conditii, plantele de lavandin pier in proportii de peste 50% iar in unii ani productia de flori este compromisa.

Lavanda este rezistenta la seceta, dar necesita, totusi, suficienta umiditate la rasarire si in perioada pana la formarea tufelor.

In cazul producerii de butasi inradacinati, atat pentru lavanda, cat si pentru lavandin, umiditatea este un factor hotarator. De asemenea, transplantarea la loc definitiv a butasilor inradacinati sau a rasadului se face numai in sol umed.

Lavanda si lavandinul sunt specii iubitoare de lumina. Lipsa luminii natural are o influenta negative asupra tuturor elementelor de productivitate, inclusv asupra calitatii productiei, prin reducerea continutului in acetat de linalil.

Lavanda si lavandinul cresc pe terenuri foarte sarace insa productiile cele mai mari se realizeaza atunci cand sunt plantate pe soluri profunde, bogate in calciu, cu apa freatica la adancimea de cel putin 2-2,5 m, permeabile.

Extinderea culturii lavande si a lavandinului trebuie sa se fac in partea de sud si sud-est a tarii.

2.2 Locul de asolament

Fiind semiarbusti, lavanda si lavandinul raman pe acelasi teren timp de 20-30 ani, cultivandu-se in afara asolamentului.

O importanta deosebita in alegerea terenului o are gradul de imburuienare, in special cu specii perene (palamida, pir, costrei, susai, volbura sau sangele voinicului) sau anuale volubile (lipicioasa, hrisca urcatoare).

Longevitatea plantatiilor este direct proportional cu modul de intretinere a acestora in decursul vegetatiei.

 1. 3.     Folosirea ingrasamintelor

Prin administrarea ingrasamintelor se creeaza posibilitatea imbunatatirii fertilitatii solului, se realizeaza conditii de viata si de activitate a microorganismelor din sol, se asigura buna crestere si dezvoltare a plantelor si, implicit, sporirea productiei.

Lavanda si lavandinul reactioneaza foarte puternic la actiunea ingrasamintelor, mai ales atunci cand sunt plantate pe terenuri sarace in elemente nutritive. Este bine de stiut, la infiintarea culturii, tipul de sol, gradul de aprovizionare cu elemente nutritive si PH-ul, pentru a stabili cele mai potrivite doze de ingrasaminte ce urmeaza a fi administrate.

3.1.         Fertilizarea cu fosfor

Fosforul asigura dezvoltarea organelor generative, determinand formarea mai multor inflorescente pe tufa si grabind coacerea semintelor. De asemenea, fosforul imbunatateste calitatea uleiului volatile prin sporirea continutului in acetat de linalil. Superfosfatul este cel mai adecvat ingrasamant fosfatic pentru cultivarea lavandei. Fosforul se va administra in doze de 70-80 kg/ha substanta active.

3.2.         Fertilizarea cu azot

Carentele de azot au un effect nedorit asupra plantelor de lavanda, inflorescentele ramanand mici, infloritul desfasurandu-se rapid si fara o acumulare normal de ulei volatile.

Excesul de azot determina cresteri vegetative luxuriante, ceea ce duce la obtinerea unei productii scazute de ulei volatile.

Azotul sporeste substantial productia de inflorescente. Lavanda, fiind o cultura perena, se recomanda folosirea de ingrasaminte pe baza de azot mai greu solubile. Azotul se aplica in cantitate de 60-80 kg/ha substanta active.

3.3.         Fertilizarea cu potasiu

Pe tipurile de sol pe care se cultiva lavanda, potasiul se gaseste in cantitati satisfacatoare, dar se poate afla in unele combinatii greu asimilabile. Potasiul imbunatateste schimbul substantelor nutritive in planta, sporind rezistenta acestora la inghet si la boli.Doza recomandata de fosfor este de 40-60 kg/ha substanta activa.

3.4.         Fertilizarea cu gunoi de grajd

Cultura cu perenitate indelungata, lavanda valorifica bine ingrasamintele organice, al caror effect se face simtit mai multi ani. Se recomanda 30-50 T/ha gunoi de grajd bine fermentat. Gunoiul de grajd se aplica sub aratura de desfundare, inainte de infiintarea pplantatiei.

Ingrasamintele cu fosfor si potasiu se administreaza annual, toamna, inaintea ultimei prasile, iar cele cu azot primavera, inainte de pornirea in vegetatie sau la inceputul acesteia.

 1. 4.  Lucrarile solului

4.1.         Lucrarile de baza

Lucrarile de baza ale solului au ca scop principal afanarea sau in profunzime si distrugerea buruienilor. Pregatirea de baza incepe toamna timpuriu, in septembrie-octombrie, cu aratura adanca la 40-70 cm (aratura de desfundare). Imediat dupa aceasta, terenul se va nivela perfect si se va mentine curat de buruieni prin discuiri si grapari repetate.

4.2.         Pregatirea patului germinativ

Cu 3-4 zile inainte de plantare, solul se va lucre cu grapa cu discuri in agregat cu grapa cu colti reglabili, la adancimea de 12-15 cm.

Aceasta lucrare urmareste nivelarea solului, distrugerea buruienilor si afanarea stratului superficial.

 1. 5.     Plantatul

5.1.         Epoca de plantare

Atat lavanda, cat si lavandinul se pot planta toamna la sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie sau primavera devreme, imediat ce se poate intra in camp. Plantarea se executa manual.

5.2.         Norma de material de inmultire

Pentru 1 ha de lavanda sunt necesari 20000 butasi inradacinati sau rasaduri, iar pentru unul de lavandin 10000 butasi. Se va lua in calcul un coefficient de siguranta de circa 10%, necesar completarii golurilor.

5.3.         Distanta de plantare

Lavanda se va planta la 100 cm intre randuri si 50 cm intre plante pe rand, iar lavandinul la 100 cm x 100 cm. Inainte de plantare, terenul se marcheaza in doua sensuri.

5.4.         Adancimea de plantare

Butasii de lavanda si lavandin, scosi din toc sau din strat, se fasoneaza, reducandu-se sistemul radicular pana la 15 cm, fara a distruge radacinile fasciculare, iar partea aeriana pana la 10-15 cm.

Se planteaza astfel incat butasii sa fie ingropati cu 3-5 cm mai mult decat adancimea la care au fost in toc sau in strat. Este foarte important ca planta sa fie pusa in contact cu solul prin tasare. Se vor fasona atatia butasi cati se planteaza in ziua respectiva.

5.5.         Modul de inmultire

Lavanda se poate inmulti atat germinativ, prin producerea de rasd din seminte, cat si vegetative, prin butasi iradacinati sau prin despartirea tufelor batrane.

Lavandinul, fiind un hybrid total steril, se inmulteste exclusive prin butasi.

La inmultirea prin seminte, se obtin plantatii eterogene, ceea ce ingreuneaza mult stabilirea epocii de recoltare, dat fiind neuniformitatea infloritului. Soiurile valoroase trebuie inmultite prin butasi pentru a pastra calitatile pe care le-au impus. Plantatiile infloresc concomitant si pot fi recoltate mecanic.

5.5.1.  Producerea rasadului din seminte

Semintele de lavanda sunt mici, tari si cu germinatie redusa si foarte lenta. Semanatul se poate efectua atat toamna tarziu (octombrie-noiembrie), cat si primavera foarte devreme (februarie-martie), in straturi special pregatite, cu latimea de 1-1,2 cm. Straturile se pregatesc ca in legumicultura, avandu-se in vedere ca suprafata acestora sa fie cu 10-15 cm mai jos decat nivelul potecilor, pentru evitarea scurgerii apei. Stratul va fi bine tasat atat inainte, cat si dupa semanat. Distanta dintre randuri va fi de 10-15 cm. La 1mp sunt necesare 3-5 g seminte in functie de germinatia acestora. Semintele vor fi puse in santuletele superficial lasate de marcator (0,5-1 cm) si vor fi acoperite cu un strat de mranita bine maruntita, curatata de buruieni.

Rasadul va fi plivit ori de cate ori este nevoie. Tijele florale se vor taia pentru a oblige planta sa formeze ramificatii cat mai apropiate de sol. Pentru a obtine rasadul necesar realizarii cultivarii unui ha de lavanda, este suficienta suprafata de 100-150 mp si o cantitate de samanta de 0,3-0,35 kg.

5.5.2.  Inmultirea prin butasi inradacinati

Recoltarea butasilor se face toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (februarie-martie), in timpul perioadei de repaus vegetativ. Acestia se recolteaza de la plante sanatoase, bine dezvoltate, in varsta de 3-5 ani si care reprezinta lastari ierbacei de 7-8 cm, cu baza lignificata (lemn de 1 an). Taierea se face cu un cutit bine ascutit, sub mugure. Frunzele se indeparteaza de pe partea inferioara cu 2-3 muguri, astfel incat acestia sa nu fie distrusi. Butasii obtinuti, cu o lungime de 5-7cm, se vor planta in decurs de 1-2 ore.

Terenul pentru producerea butasilor inradacinati se ara la 30cm, se marunteste si se niveleaza. Pe acest teren se monteaza tocurile de rasadnita, in care se pune un strat de nisip de rau, bine cernut, gros de 8-10cm. Dupa nivelare, udare si tasare se marcheaza randurile la distanta de 10cm. Butasii pregatiti se planteaza la 5cm unul de celalalt, imediat dupa plantare se uda din abundenta, iar tocurile se acopera cu rame cu geamuri. In continuare se uda si se indeparteaza toate buruienile si inflorescentele aparute.

 1. 6.     Lucrarile de intretinere

6.1.         Lucrari manuale si mecanice

Ucrarile de intretinere a plantatiilor de lavanda si lavandin incep primavara timpuriu si constau din prasitul intervaleleor dintre randuri cu prasitori cu tractiune animala. Numarul acestora este de 4-5 pentru plantatiile mai tinere si 2-3 pentru cele mai in varsta.

Lucrarile din interiorul randului se fac manual, cu sapa, de 2-3 ori in cursul anului. Se va acorda o atentie deosebita distrugerii buruienilor perene si cuscutei.

Dupa 7-10 ani de la infiintarea plantatiilor, se fac taieri de regenerare. Acestea se executa aproape de suprafata solului, de preferat primavara foarte devreme, cu secera, foarfeca de vie sau cu o tocatoare de tip CS. Pentru stimularea pornirii in vegetatie, se recomanfa bilonarea. Lucrarea este absolut necesara daca taierile se fac toamna pentru ca in acest mod plantele stresate se protejeaza impotriva temperaturilor scazute si a vanturilor reci.

6.2.         Erbicidarea culturii

Pentru culturile de lavanda si lavandin, se recomanda urmatoarele erbicide: Triflurex, Mecloran, Afalon, Basagran, Furore, Fusilade, Pantera.

6.2.1.  Epoca de administrare

In perioada de repaus a culturii (toamna tarziu sau primavara devreme) se recomanda aplicarea unor erbicide care inhiba germinatia semintelor de buruieni: Triflurex-4l/ha, Mecloran-6l/ha sau Afalon-2kg/ha

In vegetatie se va utiliza erbicidul Basagran-2/ha pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene, iar pentru cele monocotiledonate anuale si perene, unul din erbicidele: Furore 2l/ha, Fusilade-2l/ha sau Pantera-1l/ha.

Erbicidarea se va face cu masina de stropit MET-1200 sau cu echipamentul pentru stropit EEP-600, utilizand 300 l solutie/ha.

 1. 7.     Boli, daunatori si combaterea acestora

In culturile de lavanda pot fi intalnite bolile: uscarea plantelor (Phoma lavandulae) si patarea frunzelor (Septoria lavandulae), dar acestea nu prezinta importanta economica.

In ultimii ani s-a semnalat atacul unor specii de lacuste. La depasirea unui numar de 4-5 ex/mp, se recomanda aplicarea de tratamente chimice cu unul din insecticidele: Karate-0,02%, Fastac-0,02% sau Sumi-alpha-0,02%.

 1. 8.     Recoltarea

8.1.         Epoca de recoltare

In functie de zona de cultura, lavanda infloreste in lunile iunie-iulie, lavandinul fiind mai tardiv cu 10-15 zile. Cel mai mare continut de ulei volatil si acetat de linalil se realizeaza atunci cand recoltatul lavandei se executa in perioada de inflorire deplina.

Este bine ca in practica recoltatul sa inceapa atunci cand numarul total de flori inflorite sau trecute de aceasta faza este de 50% si sa se termine cel mai tarziu in faza de inflorire deplina. In ceea ce priveste momentul din zi in care se executa recoltarea, acesta este dupa ora 10, pe timp insorit, calduros si fara vant. Inflorescentele recoltate se transporta imediat in instalatiile de distilare.

Pentru productia de flori uscate, recoltatul se va executa imediat ce au inceput sa se deschida primele flori.

8.2.         Modul de recoltare

Recolattul se executa manual, cu secera, incepand din al doilea an de vegetatie, avanf grija ca tija sa nu depaseasca 12 cm.

Productiile medii de inflorescente proaspete ce se realizeaza in primii 2-3 ani sunt mai reduse (20-30q/ha), dar in perioada de productie maxima acestea sunt de ordinul a 50-60 q/ha

8.3.         Uscarea si conditionarea

Pentru flori uscate, inflorescentele recoltate se intaind in strat subtire la umbra, in incaperi curate si aerate.

Dupa uscare, florile se scutura usor prin batozare si se separa prin sitare.

Randamentul de uscare este de 5-7:1.63290 Total Views 8 Views Today

256 Comentarii

Adauga Comentariu
 1. Buna ziua,
  Nu stiu daca mai este de actualitatea acest articol dar incerc totusi 🙂
  Am si eu o cantitate de 19l ulei distilat anul acesta din soiul Sevtopolis+
  apa de lavanda, destula cantitate, poate ma puteti ajuta cu o recomandare catre un cumparator,daca se doreste putem face si analize .
  Va multumesc

  1. Am rugamintea sa ma sunati.

 2. BUNA ZIUA
  am flori lavanda dar nu stiu unde sa le vand va rog ajutati ma cu valorificarea, persoane, firme, fabrici care ar dori sa preia productia obtinuta de mine in arad va multumesc mult mult succes

  1. Va rog sa ma sunati 0721141527

 3. Stiu ca e intrebare copilareasca,dar florile pentru tinctura, ceai si ulei, se iau jos de pe tija doar cele inflorite sau sivbobocii?

 4. Bună ziua.
  Mă interesează sa încep o afacere cu lavanda. Doresc sa încep pe o suprafață de 2000mp. Vă rog să îmi spuneți de câți butasi e nevoie ptr această suprafață, când este cel mai indicat sa plantez, primăvara sau toamă? Aștept și o ofertă ptr butași. Deasemeni orice alte informații sunt necesare ptr un “începător” în acesta afacere. O zi bună

  1. Va rog sa ma sunati 0721141527

  2. salut
   se planteaza cel mai bine toamna , recondat a se plata butasi

 5. Buna ziua!Spuneti-mi va rog daca se poate cultiva in partea de nord a moldovei(zona Campulung Moldovenesc), cat ar costa investitia initiala de butasi, ce lucrari premergatoare cultivarii se impun, si unde ar putea fi comercializata productia obtinuta.Multumesc

  1. suprafata ar fi de aprox 7000m

  2. V-am raspuns pe email.
   O zi buna.

 6. Bună ziua am o întrebare mai merge semanata samanta de lavanda pana la data de 1 iunie . Și dacă este timp pana la toamna sa se facă râsadurile bune de plantat în câmp .

  1. Nu vindem seminte.

 7. Bună seara. Mă interesează cantitatea de butasi necesara pentru o plantatie de 1 ha lavandă. Care este prețul?

  1. Buna ziua,
   Aveti raspunsul pe email.
   O zi buna.

 8. Buna ziua,

  Ma intereseaza sa infiintez o mica cultura de lavanda, de circa jumatate de hectar, in judetul Braila. Va rog sa imi trimiteti o oferta de pret pentru butasi aferenti si daca se poate tehnologia de cultivare.
  Ma intereseaza de altfel si ce posibilitati sunt de vanzare la noi in tara pentru vanzare unei recolte asa mici.

  Multumesc

  1. Am rugamintea sa ma sunati.

 9. Bună seara
  Dintr-un butasi se face o tufa mare ca în poza? Eu sunt la început și vreau sa îmi fac un calcul câți butasi as avea nevoie.
  Care este cea mai buna perioada de plantare? Acum sau la primăvară? Nu am pomi în curte și vântul cam îndoaie florile.Nu locuiesc acolo deci peste iarna nu are cine sa se ocupe

  1. Sunt multe aspecte.
   Am rugamintea sa ma sunati.
   O zi buna.

 10. ma intereseaza daca este rentabil,…

 11. Buna ziua,

  M-ar interesa o oferta pentru 10000 de butasi in vederea infintarii unei culturi de lavanda. As dori ca odata cu oferta sa imi spuneti daca exista piata pentru produsul finit (nu doar pentru butasi ci pentru flori uscate, ulei s.a.).

  Va mutumesc,
  Alex

 12. BUNA ZIUA,

  Ma intereseaza o oferta de pret pentru butasi lavanda , necesari infintarii unei culturi pe 1hA.

  Ce soi imi puteti oferi , care sunt conditiile de transport , consultanta .

  Mentionez ca aceasta cultura va fi infintata in Craiova .

  1. Buna ziua,
   Aveti oferta pe mail.

 13. Buna ziua. Ma intereseaza o oferta ptr soiul cel mai productiv de lavanda. Atat butasi cat si seminte. Multumesc.

  1. Cel mai productiv ?
   am rugamintea sa ma sunati 0721141527.

 14. m-ar interesa si pe mine butasi cat si seminte. imi trimiteti va rog o oferta pentru 58 arii de teren, nr. butasi, pret, precum si la seminte. Va multumesc

  1. V-am raspuns pe mail.

 15. Buna ziua,
  M-ar interesa si pe mine achizitionarea unor butanasi necesari pentru un Ha.
  Multumesc!

  1. Buna ziua,
   V-am raspuns pe mail.
   O zi buna.

 16. Buna seara, ma numesc Bercea Mihai si as dori din toamna sa infintez o cultura de lavanda in judetul Valcea pe o suprafata de 5000 de metrii. Va rog imi puteti spune daca mai exista spatiu pe pe piata de desfacere, unde as putea sa o valorific in Romania si daca exista distilerie pentru ulei? Va multumesc.

  1. Incepand din 2016 ….veti putea produce ulei cu distileria noastra.
   O zi buna.

 17. Buna ziua
  ma intereseaza din ce in ce mai mult sa cultiv lavanda!as dori sa incep cu un hectar momentan si as dori o oferta din partea dvs. ptr butasi si consiliere!sa imi spuneti va rog daca as putea incepe direct cu 3 ha cultivate(nu am experienta necesara)dar dar se poate as dori sa incep cu 3ha!si daca pot accesa fonduri ptr distilerie!!va multumesc

  1. Buna ziua,

   V-am trimis un mail cu informatiile necesare in cazul in care sunt nelamuriri am rugamintea sa ma sunati.
   O zi buna.
   0721141527

 18. Buna ziua, ma interesaza plantarea de lavanda pe viitor numai ca pt primavara a si vrea sa incep cu plantarea gradinii in jur de 30 ari pentru a ma familiariza cu cultura, nu vreau sa investesc intr un ha 2…si sa nu am descurc,comanda se face din toamna pentru la primavara?cati butasi mi ar trebui si la ce pret ii vindeti.Multumesc!!!

  1. Aveti oferta pe mail.

 19. buna seara

  ma intereseaza 2000 de bucati de butasi ..care ar fii pretu.Multumesc frumos

  1. Aveti raspunsul pe mail.
   In cazul in care doriti pentru primavara 2015 ar trebui sa va grabiti in ai rezerva.
   O zi buna.

 20. Buna ziua ma numesc gheorghii sunt din Republica Moldova, as dore sa stiu daca se poate cumva de cumparat butasi de la dumneavostra. Daca da la ce pret si daca este posibil livrarea in Republica Moldova. Ms

  1. da este posibila.
   pentru ce suprafata?

 21. Buna ziua,

  As dori sa cultiv lavanda pentru inceput pe 1 ha.
  De cati butasi am nevoie si cam cat se investeste pentru infiintare?
  Multumesc.

  1. Buna ziua,
   In momentul de fata mai avem in jur de 40.00 de plante.
   Pentru un HA va trebuiesc 20.000.
   Oferta v-am trimis-o pe mail.
   O zi buna.

 22. Buna ziua!As dori sa stiu de unde pot cumpara seminte de lavanda,mai multe informatii despre cum pot obtine rasadurile din seminte si daca reusesc sa infiintez o cultura de lavanda cum si unde pot vinde productia?
  Multumesc,

  1. Nu comercializam seminte de lavanda.
   Vindem doar plante pentru cultura definitiva.
   O zi buna.
   http://www.levantica.com/?p=496

 23. Buna seara!
  As dori sa imi faceti o oferta pentru infiintarea unei culturi de lavanda si lavandin pe 1 ha situat in judetul Braila. Am inteles din postarile anterioare ca sunteti in jud Tulcea, imi puteti spune mai exact unde va pot gasi mai usor? Astept raspunsul dvs pe e-mail. Multumesc mult.

  1. Buna ziua,

   Ne cerem scuze pentru raspunsul intarziat dar am fost prins cu lucrarile agricole pentru cultura de lavanda.
   In Acest interval am raspuns doar la telefon.
   Revenind la cererea dvs pentru 20000 de plante in momentul de fata avem o oferta speciala pe care v-am trimis-o pe mail.
   Pentru alte detalii nu ezitati sa ma contactati.
   0721141527

 24. as vrea sa infiintez si eu o plantatie de lavanda dar nu stiu ce soi se preteaza a fi cultivat in jud suceava.daca se poate sa imi dati un sfat.va multumesc

  1. Buna ziua,

   In monetul de fata noi am livrat in aproape toata Moldova, Botosani, Iasi, Vaslui …. etc
   Pentru mai multe informatii va stau la dispozitie.
   In momentul de fata avem o oferta pentru cei care doresc infiintarea unei culturi de lavanda, daca sunteti interesati nu ezitati sa ma contactati 0721141527.

 25. Buna ziua, ma intereseaza cultura de lavanda , terenul este in zona Barlad .Credeti ca se preteaza la o astfel de cultura ? Astept si o oferta de butasi pentru 1 h . Multumesc

  1. Buna ziua,
   Aveti oferta pe mail.
   O zi buna.

 26. Buna ziua
  Ma intereseaza si pe mine sa plantez lavanda pe circa 5 hectare. Va rog sa-mi trimiteti cat mai multe informatii. Am vazut pe net utilaje pentru cultivat/recoltare. Dumneavoastra recolctati manual ?
  Multumesc.

  1. Buna ziua,

   Toate detaliile le aveti pe mail.
   O zi buna.

 27. Buna seara,
  Ma intereseaza o oferta de pret pentru butasi pentru 0,5 h langa Tg Mures sa-i pot planta la toamna. Mentionez ca momentan pe teren este pasune si as vrea sa stiu daca influenteaza cu ceva viitoarea cultura de lavanda.
  Eventual o schema de plantare /tehnologie de cultura/costuri de consultanta daca aveti.
  Sper intr-o colaborare fructuoase cat mai curand:D Astept raspunsul dumneavoastra
  Multumesc!

  1. Buna ziua,
   Toate detaliile le aveti pe mail.
   O zi buna
   ps: scuze de intarziere

 28. Buna ziua.
  Am 0,5 ha de teren agricol si as dori sa plantez lavanda. Va rog sa-mi trimiteti oferta dvs. pentru infiintarea unei culturi de lavanda. Vreau sa-l fac din toamna asta 2014. Va multumesc !

  1. raspunsul il aveti pe mail.

 29. Buna ziua.
  vreau o oferta pentru 10.000 de butasi .

  1. Buna ziua,
   V-am raspuns pe mail.

 30. Buna ziua as dori sa-mi faceti o oferta ptr. 18000 de butasi de lavanda ptr.9000 mp.si as mai avea o intrebare recoltarea se face din primul an de vegetatie sau din anul doi de vegetatie.Multmesc a si am uitat de unde sunteti si dk va pot contacta telefonic.

  1. Aveti raspunsul pe mail.

 31. Buna ziua. De curand am discutat cu o cunostinta si mi-a povestit cate ceva despre noua lui pasiune: lavanda. Trebuie sa recunosc ca nici nu stiam de existenta culturilor de lavanda la noi in tara. Florile sunt minunate. Si pentru ca si eu si sotul vrem sa ne diversificam activitatea de birou ne gandim serios la infiinarea unei culturi de lavanda. Singurul impediment este ca nu avem absolut nici un fel de experienta in domeniu. Daca ne decidem poate ne puteti ajuta cu expunerea pasilor care trebuie urmati. Noi stam in Sibiu si cred ca zona si clima e destul de potrivita pentru cultivarea lavandei (avem aproximativ 5000 mp de teren intr-o zona de munte, pe Valea Oltului). Se preteaza oare pentru cultura de lavanda? De cati butasi avem nevoie?
  In principiu dorim sa asteptam aparitia in toamna aceasta a noilor ghiduri pentru fonduri structurale sa vedem ce se schimba pe masura 112. De preferat e sa obtinem finantare pentru infiinarea culturii. Am inteles ca cel mai bun mod de valorificare a lavandei este uleiul esential. Aveti idee cat costa o distilerie pentru asa ceva si la ce pret se comercializeaza 1 l de ulei? Mutumesc si spor la treaba!

  1. Am rugamintea sa-mi dati un telefon pentru a avea o discutie mai ampla.

 32. Buna seara !! In primul rand vreau sa va felicit pentru tot ce faceti.Ma intereseaza foarte mult cultura lavandei,ma informez de vreo 6 luni dar tot imi lipsesc o multime de informatii,dispun de ceva teren dar pentru inceput as incepe cu 1 ha acum intrebarea mea este cati butasi imi sunt necesari,pretul lor si ce soi de lavanda aveti dumneavoastra si daca ar fi posibila o vizita pentru mai multe detalii in privinta plantarii ,multumesc anticipat si va urez spor si noroc in tot ce faceti!!!

  1. Cel mai indicat ar fi sa-mi dati un telefon pentru a avea o discutie mai ampla. 0721141527.
   O zi buna.

 33. Buna seara!
  Doresc informatii pentru infiintarea unei culturi pe 2400 m2 in Teleorman, suprafata in panta cu expunere sudica.
  Doresc sa fac plantarea butasilor in primavara lui 2015. Doresc sa stiu:cati butasi trebuie, cat costa butasii, daca se poate rezerva, ce soi aveti, cum ii livrati, care este pregatirea ogorului inainte de plantare, care este procedura de ingrijire a plantelor.
  Va multulesc!

  1. V-am raspuns pe mial.
   O zi buna

 34. As dori detalii despre cultura pe 1 ha teren .
  Bucati, pret
  Multumiri

  1. V-am raspuns pe mail.
   O zi buna

 35. Buna ziua.
  Sunt din calarasi . Am 1hectar de teren agricol si asi dori sa plantez lavanda. Va rog sa-mi trimiteti oferta dv. pentru infiintarea unei culture de lavanda. vreau sa-l fac din toamna asta 2014. Va multumesc anticipat.

  1. Buna ziua,
   V-am raspuns pe mail.
   O zi buna.

 36. Buna ziua,
  M-ar interesa si pe mine sa infiintez o cultura de lavanda pe o suprafata de 1 ha extravilan in toamna.Terenul este situat la 20 km de Bucuresti.As vrea sa stiu daca este o zona buna pt. a cultiva lavanda si costul butasilor.
  Multumesc anticipat.

  1. Buna ziua,

   In ce priveste terenul nu ma pot pronunta pana nu vad.
   Oferta o aveti pe mail.
   O zi buna.

 37. Buna ziua.
  Am 0,5 ha de teren agricol si as dori sa plantez lavanda. Va rog sa-mi trimiteti oferta dvs. pentru infiintarea unei culturi de lavanda. Vreau sa-l fac din toamna asta 2014. Va multumesc !

  1. Buna ziua,
   Aveti oferta pe mail.
   Pentru intrebari suplimentare va stau la dispozitie.
   O zi buna.

 38. Buna ziua.

  Am 1/2 ha de teren agricol si asi dori sa plantez lavanda. Va rog sa-mi trimiteti oferta dv. pentru infiintarea unei culture de lavanda. vreau sa-l fac din toamna asta 2014.

  Va multumesc!

  1. V-am raspuns pe mail.
   O zi buna.

 39. Sunt din Teleorman. Am citit mult despre cultura lavandei. Doresc să înființez o cultură pe 35 de ari începând din toamna anului 2014, experimental, inițial. Mai dispun de teren și îl voi cultiva în funcție de cum merge treaba. Aș dori să știu cam care ar fi investiția inițială. Aș dori să vă fac o vizită.
  Mulțumesc!

  1. Buna ziua,
   Va asteptam undeva la inceputul lunii Iunie atunci cand infloreste.
   Oferta de pret o aveti pe mail.

   O zi buna.

 40. Buna ziua,
  am cateva bucati de teren in Jud. PH. pentru moment as putea incepe cu 5.000 m sau chiar 10.000m, in functie de solutia finantarii. Terenurile nu sunt lipite dar foarte aproape unul de celalalt deci costurile de deplasare utilaje sau forta de munca sunt mici.
  As dori o oferta de pret pentru 10.000 de plante si una pentru 20.000 de plante, conditiile de rezervare si data la care este cel mai bine de infiintat aceasta cultura.
  Deasemeni as vrea sa stiu (din experienta dvs.) cam ce suprafata de uscare a plantelor imi este necesara pentru aceste suprafete de cultura.
  Ca fiecare inceput este dificil, in primul, poate si in al doilea an imi puteti intermedia (daca va fi necesar) vanzarea productiei?
  Recoltarea se face manual sau este necesara o cositoare din primul an?

  Va multumesc anticipat

  1. Buna ziua,
   Oferta cu butasi de lavanda o aveti pe mail.
   Se face rezervare si in Toamna ii plantati in cultura definitiva.
   Suprafata de uscare depinde f mult de anul de productie.
   La un HA se face in jur de 6Tone de planta verde.
   Recoltarea se face manual in primii 2-3 ani de plantatie si apoi se trece pe mecanizat daca se doreste.

   Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie.
   O zi buna.

   O zi buna.

 41. Buna ziua,

  Va rog sa-mi faceti o oferta pentru butasi de lavanda necesari cultivarii unei suprafate de 0.5 ha pentru toamna lui 2014.

  Multumesc anticipat.

  1. Buna ziua,
   Aveti oferta pe mai.
   O zi buna.

 42. Buna ziua.
  Am 1ha de teren agricol si asi dori sa plantez lavanda. Va rog sa-mi trimiteti oferta dv. pentru infiintarea unei culture de lavanda. vreau sa-l fac din toamna asta 2014. Va multumesc!

  1. V-am raspuns pe mail.
   O zi buna.

 43. Buna ziua, m-am documentt si ma tot documentez pe net depre levantica,Este o “afacere” care necesita o investitie destul de mare. Am o spuprafata de 5200 mp va rog sa ma ajutati cu cateva informatii:
  – Cati butasi ar fi necesri si ce pret as putea obtine de la dumneavoatra?
  – Care ar fi investitia minima pentru a obtine si ceva profit? (cati butasi ar trebui pentru inceput?)

  Presupun k pentru acprimavara nu mai aveti butasi. Pentru toamna as putea avea?
  Va multumesc pentru un raspuns promt.

  1. Buna ziua,
   Da intradevar investitia initiala este destul de mare dar tinand cont ca aveti aceasta cultura cel putin 15-18 face ca aceasta cutura sa fie f profitabila.
   Da puteti perecomanda pentru la toamna butasi …. cati anume?
   O zi buna.

 44. Buna ziua.
  Am 1ha de teren agricol si asi dori sa plantez lavanda. Va rog sa-mi trimiteti oferta dv. pentru infiintarea unei culture de lavanda. vreau sa-l fac din toamna asta 2014. Va multumesc anticipat

  1. V-am raspuns pe mail.
   O zi buna.

 45. Buna ziua,
  Ma intereseaza pretul a 500 de butasi.
  Multumesc

  1. V-am trimis pe mail oferta.
   O zi buna.

 46. Buna ziua!
  ma intereseaza pretul la butasii de lavanda – 300 de buc.Va multumesc

  1. V-am raspuns pe mail.
   O zi buna.

 47. buna ziua, din experienta dvs ati intilnit plantatii de lavanda si in zona Constanta tulcea? din tot ce am citit prin internet to at a Tara face ceva mai putin prin cimpia dobrogiei.
  faceti export de butasi in Moldova ?

  1. Buna ziua,
   :)) Da …. cultura noastra este chiar in judetul TULCEA.
   Va inselati in ce priveste campia Dobrogei.
   Da facem si export.

 48. Buna,
  doresc sa cumpar butasi pt un ha,va rog trimite-ti oferta si date contact pe mail,
  multumesc

  1. V-a fost trimisa oferta pe mail.
   O zi buna

 49. Buna ziua a-si dori oferta de butasi si de seminte! Imi puteti spune daca prin obtinerea proprie de resad risc mult sa nu obtin o recolta acceptabila? Ce a-si putea face pentru a obtine un rasad de buna calitate. Va multumesc!

  1. Tocmai din acest motiv exista pepiniere 🙂 .
   Oferta o aveti pe mail.
   O zi buna.

 50. Buna ziua.
  Am cumparat 2 ha de teren agricol si asi dori sa plantez lavanda. Va rog sa-mi trimiteti oferta dv. pentru infiintarea unei culture de lavanda. Lucru ca vreau sa-l fac din toamna asta 2014. Va multumesc anticipat

  1. Buna zuia,
   V-am trimis oferta pe mail. O zi buna.

 51. As dori si eu o oferta pentru 1 ha. Va rog f. mult sa-mi spuneti daca sunt necesare spatii pt uscare sau se poate distribui si in stare verde

 52. Buna ziua

  As vrea sa va intreb care sunt lucrarile de pregatire ale terenului pentru cultura de lavanda (este suficienta doar aratura de primavara sau daca pamantul este necultivat este necesara si aratura de toamna) si as vrea sa aflu care este perioada in care se pot comanda butasi de la dvs. si cu cat timp inainte.

  Multumesc

  1. Buna ziua,

   Cu riscul de a ma repeta va spun si dvs. ca aratura este cea mai importanta operatiune in infiintarea culturii intrucat pe acel teren nu veti mai intra cu plugul cel putin 17ani-20ani, asa ca trebuie supravegheat indeproape tractoristul.
   Aratura trebuie sa fie CAT MAI ADANCA POSIBIL, apoi implicit discuirea terenului.
   In ce priveste comanda de butasi va rugam sa ne contactati pe email sau telefonic intrucat in scurt timp va fi prea tarziu pentru dvs in cazul in care doriti sa infiintati cultura anul acesta.
   Va v-om oferi consultanta in cazul in care semnam contractul de precomanda a plantelor.
   O zi buna.

 53. As dori sa infiintez o plantatie de lavanda in toamna 2014.
  Care este pretul pentru butasi pentru 1 ha de plantatie?
  Oferiti consultanta pentru plantarea si ulterior recoltarea lavandei si valorificarea produselor?
  Totodata as dori sa va intreb daca aveti ceva certificari pentru butasi care sa-mi fie necesare pentru comercializarea ulterioara a produselor obtinute.
  Va multumesc

  1. Buna ziua,
   Aveti oferta pe mail.
   Da oferim si consultanta in realizarea culturii si ulterior.
   Da anul asta ne iese certificatul ECOLOGIC.
   O zi buna.

 54. buna ziua ,imi trimite-ti va rog oferta pt un hectar?.multumesc

  1. Va fost trimisa oferta pe mail.
   O zi buna.

 55. Buna seara,

  puteti sa imi spuneti daca se mai pot face comenzi de butasi de lavanda pentru primavara anului 2014?
  Ma intereseaza cantitatea necesara pentru infiintarea unei plantatii de 2 ha.

  Va multumesc si astept raspunsul dvs!

  1. Se mai pot face inca pentru toamna lui 2014.
   La hectar intra 20.000 de plante.
   O zi buna.

 56. Buna ziua .
  As dori sa pun 1 ha de lavanda spuneti-mi cat m-ar costa butasii daca i-as lua de la dvs?
  Multumesc.

  1. V-a raspuns pe mail.
   O zi buna.

 57. buna ziua,

  va rog sa imi trimiteti oferta pentru infiintarea unei culturi de 1 ha.

  felicitari pentru site creat .

  va multumesc pentru raspuns.
  LA MULTI ANI !

  1. Multumim !
   Aveti oferta pe mail.
   O zi buna.

 58. BUNA ZIUA. AS DORI SA INFIINTEZ 1HA DE LAVANDA,IN JUD IL, SI AS DORI SA MI FACETI O OFERTA DE PRET PTR CUMPARAREA DE BUTASI. VA MULTUMESC

  1. Aveti oferta pe mail .
   O zi buna.

 59. Buna ziua sami trimiteti o oferta pentru 20000 de butasi pentru toamna 2014 cum pot intra in posesia lor dak asigurati transport sau nu.daca da sub ce forma contra cost sau gratis. sami ziceti ce acont trebuie dat si pana cand data maxima cnd poate fi dat acontu si facuta comanda.mar interesa si raportul verde uscat.din experienta dumneavoastra cat ati produs in primul an si cat in al doilea. si doresc sami trimiteti putin mai detaliat tehnologia de uscare(este explicat destul de vag in articolul dumneavoastra) si mai doresc sami ziceti sub ce forma se vinde lavanda uscata(tulpina cu tot cu flori pe ea uscata.sau doar florile uscate).astept raspunsul si va multumesc anticipat

  1. IMI trebuie o zi intreaga sa va raspund la toate intrebarile dvs, cel ma indicat ar fi sa ne sunati 0721141527.
   In ce priveste comanda ar trebui sa va grabiti.
   O zi buna.

 60. buna ziua mar interesa daca jud ARAD este loc bun pentru plantarea de levanda

  Cati butasi de lavanda sunt necesari pentru 3000 MP teren.
  Cat costa un butas?
  Se pot planta primavara?
  cam care este costul de intretinere in primul an , cu tot cu procurare si plantare.erbicidare.si toate lucrarile ce trebuie facute ( pentru 3000 mp ).

  Mar interesa ceva utilaj de taiere a levandei;cam cat ar costa daca stiti

  Astept raspuns pe adresa mentionata.
  Va multumesc anticipat

  1. Buna ziua,
   O sa incerc s ava raspund succind in ordinea intrebarilor:

   – Pe 3000 mp va intra 6000 de plante. Va puteti calcula si dvs singuri folosind calculatorul de butasi de la pagina : http://www.levantica.com/?p=334
   – Aveti oferta pe mail.
   – DA se pot planta si primavara.
   – Costul intretinetii este in functie de caz pentru aceasta suprafata ar fi maxim 1000 de RON pe an.
   O zi buna.

 61. Buna ziua,

  Va rog sa-mi spuneti ce pret aveti pentru 20.000 butasi.
  Care este productivitatea soiului pe care il comercializati (incepand din anul 1 de plantare si pana la productivitatea maxima), in conditii favorabile.
  Stiti si firme care achizitioneaza lavanda (in stare verde sau uscata)?
  Care este procentul verde/uscat?
  Este creata o asociatie a cultivatorilor de lavanda?
  Vreau sa incerc de la anu in localitatea Constanta

  1. Buna ziua,

   Aveti oferta pe mail.

   ps: Noi suntem in Jud Tulcea.

 62. Va salut ! Sant din Ialomita , si vreau sa infiintez 3 ha de lavanda . Ma intereseaza pretul butasilor pe ha si daca oferiti garantie pe produs . Cu multumiri !

  1. Buna ziua, din nou domnule Dragos.
   Aveti pe mail oferta de pret pentru 3 HA.
   In ce priveste garantia…. noi va furnizam plante inradacinate aclimatizate numai bune de dus in camp pentru infiintarea de cultura definitiva.
   Daca dvs respectati intocmai recomandarile pe care vi le vom da ve-ti avea un procent de reusita ridicat.
   Pierderi sunt ….. e absolut normal ( transport, plantat, udat-seceta, ….intemperii…. etc) daca respectati ce va vom sfatui aceaste vor fi minime.
   O zi buna.

 63. Va rog sa-mi spuneti daca se pot planta pe acelasi teren Lavanda si soiul Comon English

  1. Nu cred ca ar fi o problema daca se respecta schema de plantare ptr fiecare specie in parte.

 64. Buna ziua ,
  As dori si eu o oferta pentru samanta de lavanda pentru primavara 2014 . Se poate semana direct in camp pentru 1 ha ? Multumesc anticipat

  1. Nu vindem samanta.
   Va rog cititi articolul de mai sus si si anume http://www.levantica.com/?p=4 si o sa aflati toate informatiile necesare.
   O zi buna.

 65. Buna ziua. As dori o oferta pentru un hectar in Călărași, va rog.

  1. V-am trimis mail.
   O zi buna.

 66. Buna ziua,

  Imi puteti spune daca in zona iasului se preteaza o cultura de lavanda si daca da care ar fi pretul de infiintare a unui ha

  1. Avem nenumarati clienti chiar din Iasi, deasemeni, Botosani, Vaslui …etc.

   o zi buna.

   va rog sa ne furnizati o adesa de mail valida ptr a va putea raspunde.

 67. buna!!

  as dori mai multe detalii despre cultura de levantica (pregatirea terenului, plantare, intretinere, recoltare)
  care ar fi costul de infiintare a unei culturi in Cluj, pe o suprafata de aprox 15-20ari.
  care sunt conditiile de livrare a butasilor pentru anul 2014.
  care este cantitatea de lavanda obtinuta de pe aceasta suprafata?
  asigurati si consultanta pentru infiintarea culturii??

  multumesc anticipat.

  1. Buna ziua,

   Aveti aici un articol amplu cititil si daca aveti nelamuriri va raspund cu cea mai mare placere : http://www.levantica.com/?p=4
   Asiguram si consultanta.
   O zi buna
   Oferta o aveti pe mail.

 68. Buna ziua,
  As dori si eu o oferta de pret pentru 2 ha. Am inteles ca este nevoie de 20000 butasi/ ha, deci ar trebui 40000.
  Multumesc.

  1. V-am raspuns pe mail

 69. Buna ziua puteti sa imi spuneti care este perioada propice a anului in care se pot planta butasii. Si care ar fi pretul pentru 1000 de bucati. Multumesc

  1. Aveti oferta pe mail.

   Perioada propice este TOAMNA TARZIU.

 70. Buna ziua!

  Cu cat timp inainte se da comanda de butasi?
  Care este pretul per butas?

  Va multumesc anticipat!

  1. Buna ziua,

   Inca se mai pot face precomenzi pentru 2014 saptamana aceasta la sfarsit incepem sa-i pregatim.
   In cazul in care doriti trebuie facuta o comanda ferma.

   Cate bucati doriti?

 71. Buna ziua,
  Puteti sa imi trimiteti o oferta pentru butasi pentru o suprafata de 1,2 Ha in jud. Bacau, precum si mai multe detalii tehnologice referitoare la pregatireainitiala terenului pentru plantarea butasilor?
  De asemenea m-ar interesa si o oferta pentru seminte pentru aceeasi suprafata.
  Multumesc

  1. Buna ziua,
   Gasiti aici un articol: http://www.levantica.com/?p=4 va rugam sa-l cititi.
   Oferta o aveti pe mail.
   O zi buna.

 72. buna ziua,
  un prieten mi-a oferit cadou un pliculet cu seminte de lavanda si as dori sa le pun in gradina casei.
  din pacate nu stiu nimic despre aceasta planta. imi puteti spune cand trebuie sa le plantez? trebuie mai intai sa le pun in ghivece, apoi sa le mut in gradina?
  va multumesc.

  1. In mod normal ar trebui sa scrie pe acel plic perioada de insamantare. V-as sugera primavara, acum depinde ce aveti dvs acolo.

 73. Buna ziua,
  M-ar interesa si pe mine sa infiintez o cultura in acest domeniu dar pana la urma sunt cautate lavandele in romania, exista cerere, la ce companii se pot da.
  Multumesc, astept un raspuns!

  1. Da exista cerere destul de mare.
   O zi buna.

 74. Buna ziua,
  Ma intereseaza butasi pentru un HA in 2014, imi puteti trimite o oferta?

  Multumesc.

  1. Aveti pe mail oferta.
   O zi buna.

 75. Buna seara,

  Va rog sa imi transmiteti o oferta de 20.000 butasi pentru 1 ha lavanda, precomanda pentru plantare in primavara 2014.

  Multumesc!

  1. Aveti pe mail oferta.

 76. buna ziua,
  am 3ha de lavanda si nu gasesc cui sa o vand…tu unede o vinzi???ma poti ajuta cu vreun cumparator.

  1. In ce an este cultura. ?

 77. Buna ziua!
  As dori sa-mi trimiteti pe mail oferta dv pt. seminte de lavanda. Ce soi de lavanda angustifolia se potriveste mai bine pentru clima din Campia de vest?

  1. Nu vindem seminte.
   Doar butasi.
   Lavanda pe care o producem noi se potriveste zonei dvs.

 78. PS -este vorba de o suprafata de 2 ha

 79. Buna ziua,

  Stiu ca nu mai aveti butasi de lavanda acum dar va rog sa-mi dati o oferta pentru 2014.

  Multumesc,
  Monika

 80. Buna ziua! As dori informatii despre cultivarea lavandei in zona Iasiului si pretul butasilor pentru o suprafata de 1 ha.

  1. Ce informatii doriti ?
   referitor la butasi nu mai avem.
   Pentru precomenzi 2014 va rugam sa ne contactati.
   http://www.levantica.com/?p=324

 81. Buna ziua,
  As dori sa infiintez o plantatie de lavanda pe 2 ha. Imi puteti spune cam cat m-ar costa butasii?
  Va multumesc.

  1. aveti raspunsul pe mail.

 82. Varog sa-mi trimiteti si mie cateva informatii legate de infiintarea unei culturi de lavanda pe cca 1000mp in zona Timisoara .

 83. Buna ziua,

  Va rog sa-mi spuneti ce pret aveti pentru 20.000 butasi.
  Care este productivitatea soiului pe care il comercializati (incepand din anul 1 de plantare si pana la productivitatea maxima), in conditii favorabile.
  Stiti si firme care achizitioneaza lavanda (in stare verde sau uscata)?
  Care este procentul verde/uscat?
  Este creata o asociatie a cultivatorilor de lavanda?

  Multumesc!

  Cu stima,

  Tudorel Mihai

  1. V-am raspuns pe mail.

 84. Buna ziua,

  din cate m-am documentat semintele se pun in perioada septembrie-octombrie, iar plantarea se face anul urmator in februarie-martie. M-ar interesa sa stiu daca pot sa obtin eu acasa din seminte butasi pentru 1ha de teren si ce ar trebui sa stiu in primul rand cand iau in calcul inmultirea prin seminte. Semintele le procur din Franta…Daca aveti ceva materiale sau orice mi-ar putea fi de folos va rog sa ma anuntati, sau daca oferiti ceva consultanta, pretul consultantei etc
  Multumesc frumos!
  Toate cele bune!

  1. Buna ziua,
   Nu va opreste nimeni sa incercati.
   Succes.
   O zi buna.

 85. Buna ziua
  Vreau sa incep cu 0.5 ha,va rog sa-mi spuneti cat ma costa invetitia si din ce zona a tarii sunteti,sau cum ajung butasii la mine, eu sunt din Vaslui.
  Multumesc

  1. v-am raspuns pe mail.

 86. Buna seara .Am citit si eu zilele astea despre levanda si m-a km pus pe ganduri .As vrea sa pun un h dar nu am bani pentru butaci si m-am ganditca poate ar merge si prin insamantare .Ce parere aveti ?Am inteles ca este nevoie de cca 300-330 g de seminte asta insemnad cate bucati ca din cate am citit eu doar 50 % se prind.Deci asta inseamna ca in cele 300 350 de g sunt aprox 40 000 de bucati?Dca se poate un mail sa ma lamuriti si pe mine cu mai multe detalii .multumesc

  1. Sincer nu am stat si nu voi sta niciodata sa inumar cate seminte sunt intr-un kg.
   Nu vreau sa va informez eronat.
   O zi buna.

 87. buna ziua, ma intereseaza va rog un pret ptr 5000 de bucati si daca se poate sa-mi spuneti daca se poate, dupa prima plantare sa le replantez,cu alte cuvinte, sa incep cu putin(sa testez solul si conditiile meteo) dupa care sa incep sa dezvolt. va multumesc anticipat. Treaba e ca terenul de care dispun e aflat in campie, zona Urziceni, Ialomita.

  1. pret aveti pe mail.
   nu prea inteleg ce vreti sa spuneti.

 88. Buna ziua!as dori sa plantez pe o suprafata de 1ha in Suceava.Va rog daca imi puteti trimite pe email cateva informatii(nr de plante/ha,costuri,perioada cea mai prielnica pt plantare si eventuale tehnici de uscare folosite pt lavanda)!as dori sa incep in toamna si daca imi puteti da ceva sfaturi in ce privesc lucrarea pamantului pana atunci!multumesc anticipat!

  1. Buna ziua,
   Informatii gasiti aici: http://www.levantica.com/?p=4
   Pana la plantatie dvs scapati de toate buruienile de pe teren.
   Arati si discuiti inainte de plantare.
   O zi buna.

 89. Buna ziua, as dori o oferta pentru 22000 de butasi si sfaturi pentru un incepator. Multumesc anticipat.

  1. cititi aici va rog: http://www.levantica.com/?paged=2
   oferta o aveti pe mail.

 90. Buna ziua,

  Ma intereseaza o oferta pentru 20000 de butasi si detalii despre soiul pe care il comercializati.
  Butasii sunt din seminte sau inmultiti vegetativ?
  Puteti furniza si ceva documentatie despre modul/tehnologia de plantare?

  Multumesc.

  1. Toate informatiile le gasiti pe site.
   Pentru detalii va rugam sa ne contactati.
   Aveti mail cu oferta.
   O zi buna.

 91. Buna ziua,

  sunt si eu interesata de cultura lavandei. Am niste teren pe care as dori sa il folosesc in acest scop, am incercat sa ma documentez dar sunt cel mai bine cred ca este sa dispun de o consultanta in acest domeniu. Daca ma puteti ajuta cu sfaturi (ma intereseaza sa iau butasi, dar si intretinerea si cultivarea), va rog sa imi scrieti. Multumesc!

  1. Buna ziua,

   E foarte mult de scris .
   Va rugam sa ne contactati telefonic.
   O zi buna.

 92. Buna ziua,
  Sint din RESITA si m-ar interesa sa infiintez o cultura de lavanda pe o suprafata de cca 3.000 mp. Terenul este situat la tara, in vecinatatea unei ferme apicole. As vrea sa stiu in ce conditii pot achizitiona butasii sau semintele necesare pentru infiintarea acestei culturi si tehnologia de cultivare, atit pentru repicare prin butasi cit si pentru insamintare.
  Multumesc,

  1. Va rugam sa ne contactati telefonic

 93. Buna ziua,
  vreau sa cultiv o suprafata de 500 m de lavanda in zona Ploiesti, m ar interesa speciile pe care le aveti si care credeti ca s ar mula pe zona respectiva de cultivare, numarul butasilor pt a popula supraf. de 500m, pretul, cateva sfaturi utile legate de plantare.
  O zi buna.

  1. Va rugam sa ne dati un telefon la 0721141527 pentru a va lamuri cu toate aspectele.

   1. As dori sa aflu mai multe despre culturalavandei.
    Sunt din Targoviste, am teren in proprietate, si ma gandesc sa incep o cultura de lavanda.
    Cat ar costa sa infiintez o cultura pe 3 sau 4 hectare?
    Va multumesc anticipat pentru raspuns.

    1. Informatii gasiti aici:
     http://www.levantica.com/?p=4
     la ha intra 20.000 de plante.
     Oferta o aveti pe mail.
     O zi buna.

 94. Buna ziua,

  Ma intereseaza sa incep un bussines cu 4 ha de lavanda si as dori sa stiu daca se poate ce costuri implica acest lucru si ce operatiuni se fac in ordinea lor

  Multumesc anticipat

 95. buna ziua
  am rasadit 10.000 de seminte de lavanda bluecent la sfarsitul lunii aprilie anul asta
  si acu straturile sunt pline de burieni
  ma gandesc sa le ierbicidez …ce parere aveti
  ps : zona Botosani este prielnica pt cultivarea lavandei?
  multumesc anticipat pt raspuns

  1. Buna ziua,
   Daca nu e prea tarziu, acest raspuns ….. NU IERBICIDATI.
   S-ar putea sa iasa mai tarziu.
   Avem clienti chiar din botosani, au fost ceva probleme anu asta cu zapada dar cred ca s-a rezolvat.
   O zi buna.

   1. Buna ziua
    In primul rand va multumesc pentru raspuns/sfat, din fericire nu am ierbicidat, totusi cum imi recomandati sa rezolv problema burienelor pt ca au ajuns undeva la 10-15 cm .iar daca le zmulg ma gandesc ca voi scoate si semintele de lavanda din pamant,
    Unde ash putea gasi o poza ceva cu lavanda mica mica.
    Am degand sa pantez 0,25 ha de lavanda in toamna si la cum am inceput cu semintele slabe sanse sa acopar suprafata, puteti sa mi trimite ti o oferta de colaborare pe mail … procedura/tehnologie/costuri
    (zona Botosani)

    1. Problema este urmatoarea:
     Soarele nu ajunge sa incalzeasca pamantul si implicit la plante cred ca este deja prea tarziu …cu parere de rau.
     Poza aveti la adresa : http://www.levantica.com/?p=221
     O zi buna.
     Oferta o aveti pe mail.

     1. totusi dupa cat timp dupa ce sunt puse semintele in pamant ar trebui sa iasa plantele

     2. Ar fi trebuie sa rasara.

      Mai asteptati jumatate de luna daca nu iese nimic …. renuntati.

      O zi buna.

 96. Buna ziua

  As dori sa infintez o cultura de lavanda in zona Targu Jiu Gorj 1Ha
  As avea nevoie de un pic ajutor legat de urmatoarele aspecte:
  1.solul din zona mentionata -ce calitati trebuie sa aiba.
  2. ce tip de lavanda (soiul) se cultiva foarte bine in Romania (sau ce imi recomandati )
  3.ce investitie presupune infiintare unui 1ha
  4.si cel mai important daca ma puteti ajuta cu documentatie (tehnologia de cultivare )

  1. v-am raspuns pe mail.

 97. Buna ziua,
  Imi puteti trimite o oferta de pret pentru plantarea de butasi pe o suprafata de 1,5 ha. Daca aveti si informatii despre cultivarea ei si ce soi de lavanda comercializati. Cum se procedeaza daca vreau sa comand butasii ptr ca am inteles ca nu mai aveti? Multumesc.

  1. Buna ziua,
   Ne cerem scuze pentru intarzierea raspunsului (am fost ocupati cu lucrarile de intretinere)
   Oferta o aveti pe mail.
   O zi buna.

 98. buna ziua ,am citit un pic intrebarile si raspunsurile …care sunt cam evazive ,imi puteti da mai multe detalii pe mail? cred ca e cam tarziu pentru infintarea unei culturi acum ,si in toamna am inteles ca nu-i rea bine .As fi interesata de infiintarea unei culturi ,in prima faza pe vreo 10 ari ,sa incerc ,dar am inteles ca doar dupa 3 ani se poate cultiva? adica nu infloreste in tot acest timp? preturi pentru butasi imi puteti da?astept un raspuns ,multumesc

  1. Buna ziua , aveti toate detaliile cerute pe mail.
   O zi buna.

 99. Buna ziua,

  Imi puteti da si mie un pret pentru 20.000 bucati necesare cultivarii unui ha.

  Multumesc anticipat

  1. Aveti pe mail.
   O zi buna.

 100. buna ziua. as dori sa-mi spuneti daca in judetul braila mai exact in zona baraganului as putea sa fac o cultura de lavanda si v-as ruga sa-mi dati cat mai multe detalii daca se poate despre aceasta cultura cum se procedeaza sa zicem mai exact cum se incepe si ce trebuie facut. Dispun de 1 ha de teren zona si vreau sa-l folosesc intr-un fel ca, cu cerealele nu prea mai merge. Daca dispuneti de timp va rog sa-mi raspundeti va rog frumos.Va multumesc

  1. Buna ziua,
   Avem ceva clienti in Braila, Galati …asa ca … nu este nici o problema. Singura mentiune este ca terenul pe care se infiinteaza cultura sa nu fie supus inundatiei si sa nu stea apa pe el, in rest toate bune si frumoase 🙂 munca multa si rasplata pe masura .
   Daca au fost cereale pe el cu atat mai bine. incercati sa-l curatati pana in toamna de buruieni si apoi plantati definitiv 15-20 ani in functie de modul de intretinere.
   Pentru alte detalii va astept cu un telefon pe nr. 0721141527.
   O zi buna.

 101. Ma intereseaza butaci pt 1,3h, va rog sa imi spuneti un pret si in ce fel ati obtinut butaci prin seminte sau vegetativ si daca se poate ce soi aveti.
  Va multumesc

  1. Aveti pe mail oferta.
   O zi buna.

 102. buna,imi trimite-ti si mie oferta pt un hectar?.multumesc

  1. mailurile se intorc de la adresa dumneavoastra de mail. silviu_culda@yahoo.com se pare ca nu este corecta.

 103. Buna seara
  Vreau sa pun levantica pe 29 ari la inceput. Ma puteti ajuta cu sfaturi,butasi,pregatirea solului ,pretuturi?
  MULTUMESC

  1. la hectar intra 20.000 de bucati.
   O zi buna.

 104. Buna ziua,imi puteti spune pt un hectar pretul?.multumesc

 105. Buna,
  Ma intereseaza sa cultiv lavanda pe o suprafata de 4,7 ha imi puteti spune ce soi de lavada ar fi bun pentru zona banat (pe langa oras timisoara). De asemeni imi puteti spune la maturitate dupa cei 3 ani cam cat ar fi productia estimata de la hectar? si cati butati sunt necesari pentru 1 hectar?

  Cu stima
  Daniel

  1. Buna ziua,

   Lavanda se preteaza in orice zona care nu este predispusa inundatiilor. Nu se cultiva in zonele cu panza freatica foarte sus la suprafata.
   La maturitate nu ajunge in 3 ani, atunci veti avea prima recolta. La maturitate maxima ajunge in anul 5-6 atunci se poate vorbi de productie maxima. Pentru un hectar aveti nevoie de 20.000 de plante. O zi buna.

   1. Buna dupa cei 5-6 ani cand planta ajunge la maturitate care ar fi productia estimata la ha? si de asemeni care din cele 47 de specii ar fi indicate pentru tara noastra?

    Cu stima
    Daniel Jicoane

 106. Buna ziua,

  Doresc o oferta din partea dumneavoastra pentru plantarea unei suprafete de 2 ha de lavanda atat seminte cat si butasi.
  Va multimesc!

  1. V-am trimis pe mail. O zi buna

 107. dar dumneavoastra faceti si export? nu stiu daca se adapteaza planta la solul acesta? mentionez ca e un pamant mai pietros ? trebuie facute irigatii sau ceva de genul acesta? cam cati butasi ar intra la 10 hectare?

  1. Lavanda tolereaza foarte bine seceta. Daca este pietros cu atat mai bine. Irigatii nu trebuiesc facute. La hectar intra 20.000 de plante.

 108. Buna ziua ……exista piata de desfacere la aceasta planta? sau la ulei de levantica? noi avem 10 hectare la tara …anul trecut am avut porumb ,,,si am vrea sa schimbam recolta anul acesta ? ati avea suficiente plante pentru o suprafata asa mare? o zi buna

  1. Cererea este … mai ales pentru export. Va putem ajuta cu cele 10HA numai ca trebuie sa vorbim din timp. In cazul in care va decideti va rugam sa ne contactati din timp pentru a stabili anumiti termeni de livrare. O zi buna.

 109. buna ziua…a ti putea pune poze cu cultura de lavanda? am un teren de aproximativ 2 ha si m ar interesa sa pun levantica pe el

  1. Momentan sunt niste tufe …. O sa punem in vara cand infloreste, de la cules.

 110. Buna ziua,

  ma intereseaza sa pun levantica in balcon, de jur imprejur 🙂 cam 6-7 jardiniere. Balconul este foarte expus la soare, nu are niciun pic de umbra. Ce sanse de reusita sunt ca planta sa reziste soarelui direct si puternic de peste vara? Puteti sa imi trimiteti planta pe care s-o pun direct in pamant? sau cum se face cel mai bine?

  multumesc anticipat.

  1. Lavanda tolereaza foarte bine caldura seceta, singura problema ar fi cu adancimea jardinierelor.

   1. Si in acest caz cum ma sfatuiti sa procedez? Exista vreo posibilitate? Vreau sa cultiv pentru aspectul si mirosul lavandei. N-o sa mearga deloc?

 111. as vrea si eu sa cumpar niste butasi de lavanda. imi puteti face o oferta. Multumesc! Maica Benedicta

  1. Cate bucati?
   Ptr ce suprafata ?

   O zi buna.

 112. Buna ziua, ori n-am apucat eu sa citesc tot ce este scris pe site, ori nu precizati, dar va rog sa-mi spuneti ce soi de lavanda cultivati si vindeti dvs. Multumesc frumos!

  1. Lavandula Angustifolia.

 113. Buna ziua,
  M-ar interesa si pe mine sa infiintez o cultura de lavanda pe o suprafata de cca.800 mp.in intravilan.Terenul este situat in jud.Braila,in vecinatatea unei ferme apicole.As vrea sa stiu in ce conditii pot achizitiona butasii necesari pentru infiintarea acestei culturi.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  1. Buna ziua,
   La 800 de mp intra 1600 de bucati. In ce priveste producerea mierii de lavanda este foarte rentabila.
   Puteti achizitiona butasi la toamna pentru ca in momentul de fata nu mai avem.
   In cazul in care doriti sa va rezervati butasi pentru la toamna ne puteti contacta la adresa de mail de pe pagina de contact. O zi buna.

 114. As dori sa plantez vreo 15-20 buc. de butasi intr-o gradina, cat ar costa investitia si cum intru in posesia butasilor. Cand ar fi ideal sa plantez, in februarie sau martie, momentan este noroi in gradina. Am sapat in noiembrie, mai trebuie sa fac ceva sau pot planta in momentul in care pot intra in gradina. Eu locuiesc in Zalau, jud.Salaj.

  1. Buna ziua. V-a fost trimisa oferta pe mail, in ce priveste plantatul credem ca in maxim 2 saptamani ii vom scoate din straturi pentru ca e destul de cald. Vii putem trimite prin curier. O zi buna.

 115. cit ar costa butasii pentru 1/2hectar

  1. Buna ziua, v-am raspuns pe mail.
   O zi buna.

 116. Cati butasi de lavanda sunt necesari pentru 3000 MP teren.
  Cat costa un butas?
  Se pot planta primavara?
  cam care este costul de intretinere in primul an , cu tot cu procurare si plantare ( pentru 3000 mp ).

  Astept raspuns pe adresa mentionata.
  Va multumesc anticipat

  1. Buna ziua,

   Ptr 3000 de mp va trebuiesc 6000 de plante.

   Oferta de pret v-a fost trimisa pe email.

   Da …. se pot planta in aceasta primavara. (ar fi chiar indicat, rata de reusita la plantare este mult mai mare primavara decat toamna)
   In ce priveste costul de intretinere depinde foarte mult de forta de munca de care dispuneti.
   Trebuie sa aveti in vedere ca in fiecare an se va intretine terenul de asa natura incat iarba sa nu afecteze plantatia de levantica, acest lucru se poate face manual (prasa propriu zisa) sau mecanizat.
   Pentru 3000 mp pe an prasa manuala de 3 ori in jur de 500-600 lei.
   Pentru alte intrebari va stam la dispozitie.

   O zi buna.

   0721141527

 117. cati butasi trebuie pentru un ha si cît costă butaşul?
  unde se poate vinde productia?
  nu se poate face nimic mecanizat?
  cât se investeşte pentru înfiinţatea unui ha de cultură şi cînd se amortizează investiţia?
  multumesc. sunt doar primele întrebări

  1. Pe Ha 20.000 de bucati. Productia se vinde in tara si in Franta in mod special. In cazul in care vreti sa faceti o cultura de lavanda pe cel putin 10Ha atunci, clar nu mai puteti face manual acest lucru, sunt semanatori automate, precum si cultivatoare. Investitia intiala este in butasi de lavanda apoi, utilaje, forta de munca ….etc. Amortizarea investitiei se face relativ repede in maxim 3-4 ani, daca toate lucrurile decurg normal. In cazul in care sunteti interesat sa infiintati o cultura de levantica va rugam sa ne contactati pe email sau telefonul afisat la sectiunea contact. http://www.levantica.com/?page_id=97

 118. buna ziua
  ma intereseaza sa achizitionez lavanda verde 10-12 to anual la un pret foarte bun, si putem face si contract.
  multumesc
  marius

  1. Va rugam sa ne contactati pe email sau pe nr de telefon 0721141527.
   Va multumim!

 119. Buna ziua,

  doresc sa cupar lavanda si butasi de lavanda, insa nu reusesc sa va gasesc la telefon. Cum putem lua legatura?

  1. 0721141527 sau lasati-ne dvs un nr de telefon.

 120. Buna ziua.
  Vreau sa incep cu 1/ha,va rog sa-mi spuneti cat ma costa invetitia si din ce zona a tarii sunteti,sau cum ajung butasii la mine, eu sunt din bihor.

  1. Buna ziua.

   Pe HA intra in jur de 20.000 de butasi. Momentan Mai avem in jur de 10000 de bucati.

   O zi buna.

   1. Va rog sa-mi spuneti de unde sunteti si cit ar costa 5000 de bucati

    1. Buna ziua,

     Cultura este in Jud. Tulcea. In ce priveste pretul va rugam sa ne contactati.
     O zi buna.

 121. buna ziua
  Ma intereseaza si pe mine sa plantez lavanda pe un strat de 5 m lungime. Un singur rand.
  Va rog sa-mi spuneti de cati butasi as avea nevoie si cand trebuie sa-i comand.
  V-as ruga sa-mi raspundeti pe email.
  Multumesc. Ruxandra

  1. BUna ziua.

   Schema de platare pentru cultura de lavanda depinde de la specie la specie.
   Ptr specia pe care o avem noi care este aclimatizata la noi ( nu… ce gasiti dumneavoastra in Bricostore sau Hornbach care dupa un sezon mor sau se opresc din crestere) schema de plantare este de 50cm intre palante si 120cm intre randuri.

 122. buna ziua, aveti cumva si o adresa de mail? momentan nu sunt in tara dar m-ar intersa o cantitate mai mica de marfa. mai exact 2 butasi de levantica, 500-1000g flori de levantica, cateva buchete de levantia verde. ati putea sa imi spuneti un pret, eventual pt fiecare produs in parte? puteti sa imi raspundeti a tunderke16 @ yahoo com. multumesc mult!

  1. Buna ziua,

   Cand ajungeti in tara dati-ne va rog un telefon la 0721141527 si vorbim la momentul respectiv.

   Tin sa va mentionez ca in maxim 3 saptamani Lavanda va fi culeasa.
   In ce priveste butasii ideal ar fi sa-i cumparati la toamna cand vor fi mai vigurosi. In momentul de fata au in jur de 15 cm sunt prea mici pentru a suferi o transplantare.

   O zi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Levantica © 2015